Food 4 Future programaren antolatzailekide gisa, non berrikuntza, iraunkortasuna eta digitalizazioa batzen diren elikagaien industriaren etorkizuna modelatzeko, AZTIn sektorerako irtenbide abangoardistak bilatzen eta garatzen jarraitzeko apustua egiten dugu.

Aurten, gure stand-aren edukia funtsezko 5 arlotan bideratu dugu: elikagai berriak, bioteknologia, FoodTech, negozio-aukera berriak bultzatzea eta berrikuntza elikaduran eta osasunean. Gainera, zure alde egin dezakegun guztia ikus dezakezu gure web korporatiboan.

foodtech_azti

FoodTech-a

Teknologiaren eta elikaduraren arteko elkargunea aztertzen dugu, non berrikuntza digitalak gure elikagaien segurtasunerako, trazabilitaterako eta iraunkortasunerako ate berriak irekitzen dituen.

Envirosigital software ambiental
Ingurumen-kudeaketarako softwarea

Envirodigital

Envirodigital behin betiko soluzioa da ingurumen-kudeaketako softwarean (SaaS), elikagaien industriarako bereziki diseinatua. Produktuaren Ingurumen Aztarna (FE, ingelesezko sigletan) azpimarratzen du. Tresna berritzaile honek zure produktuen ingurumen-inpaktua neurtzeaz eta ulertzeaz gain, hura murrizteko estrategia eraginkorrak ezartzea errazten du, ekodiseinuko praktikak eginez eta zure produktuen ingurumen-etiketatzerako enviroscorea kalkulatuz.

Funtzio nagusiak

  • Neurketa: Ebaluatu zure produktuen ingurumen-aztarna, eta identifikatu ingurumen-inpaktu handiena duten bizi-zikloaren etapak.
  • Murrizketa: Identifikatu eta eragin alderdi kritikoenetan zure produktuen ingurumen-aztarna minimizatzeko.
  • Ekodiseinua: Ekodiseinuko hainbat agertoki garatu eta alderatzen ditu, murrizketa-soluzio eraginkorrenak aplikatzeko.
  • Enviroscore: Kalkulatu eta erraz lortu zure Enviroscore ingurumen-etiketa, zure produktuen iraunkortasuna sustatuz.

Envirodigital-en abantailak

  • Espezializazioa: Elikagaien industriarako berariaz garatua, sektore honen berezitasunak eta beharrak kontuan hartuta.
  • Segurtasuna: Konfidentzialtasun eta datuen babes handiena eskaintzen dugu, sarbide mugatuarekin eta seguruarekin.
  • Erabilgarritasuna: Envirodigital-en interfaze intuitibo eta erabilerrazak ingurumen-kudeaketa eraginkorra bermatzen du, erabiltzaile ez-adituentzat ere eskuragarria.
AZPilotManager software gestion
Softwarea – Osagaien, produktuen eta prozesuen kudeaketa

AZPilotManager. I+G eraginkorragoa

AZPilotManager elikagaien industriako instalazio pilotuen I+G proben kudeaketa hobetzeko diseinatutako softwarea da.

Osagaiak errazago eta seguruago identifikatzeko, proba teknikoak egiteko eta prototipoak garatzeko diseinatuta dago. Sistema honen bidez, azkar eskura daiteke esperimentazioen informazio garrantzitsua, txosten trazagarrien bidez.

I+G prozesua eraginkorragoa egiten denez, AZPilotManagerrek produktu berriak merkaturatzeko prozesua bizkortzen laguntzen du.

Elikaduraren sektorean instalazio pilotuen kudeaketa eraginkorra eta segurua ziurtatzen espezializatutako tresna bakarra da. Informazio garrantzitsu guztia zehaztasunez marrazteko duen gaitasunagatik nabarmentzen da.

Funtzionalitate nagusiak

  • Osagaietarako eta produktuetarako fitxa zehatzak sortzea eta kudeatzea, biltegietan non kokatzen den esateaz barne.
  • Iraungitzearen administrazio aurreratua eta osagaien eta produktuen inbentarioa biltegi guztietan.
  • Proba guztien trazabilitate osoa, lehengaietatik hasi eta azken elaborazio-prozesuraino.
  • Barra-kodeak irakurriz trazabilitateari buruzko txosten sakon irisgarriak sortzea.
  • I+Grako informazioa bilatzeko eta auditoriak prestatzeko emandako denbora minimizatzea.
  • Inplikatutako taldeko kide guztien arteko lankidetza eraginkorra sustatzea.

Arazo arrunten konponbideak

  • Osagaien eta produktuen % 100eko trazabilitate osoa bermatzen du edozein instalazio pilotutan.
  • Stocken kudeaketa hobetzen du, osagai edo produktu bakoitzaren kantitate erabilgarriei buruzko informazio zehatza emanez.
  • Biltegiratutako osagai eta produktuen kokapen zehatza errazten du.
  • Software garestiak eta konplexuak ezartzeko alternatiba bat eskaintzen du.
  • Merkatuan produktu berriak sartzea bizkortzen du.

Lehiarako abantailak

  • AZPilotManager software sendoa, malgua, intuitiboa eta erabilerraza da.
  • Enpresetan instalazio pilotuen eta I+G proben kudeaketa arintzeko diseinatu da berariaz, eta osagaiei, prozesamenduari, trazabilitateari eta biltegietako materialen eta produktuen kokapenari buruzko informazioa eguneratuta mantentzen da.
  • Informazioaren konfidentzialtasuna eta segurtasuna bermatzen ditu, enpresaren zerbitzarien barruan jardunez, eta baimendutako langileek bakarrik erabil dezakete.
  • Enpresa-kudeaketako beste sistema batzuekiko independentea (adibidez, SAP edo RP), irtenbide pertsonalizatua eta eraginkorra eskainiz.
  • Alergenoen identifikazio automatikoa ematen du produktuetan, erabilitako osagaietan oinarrituta.
  • Osagaiei eta produktuei buruzko informazio guztia aplikazio bakar batean zentralizatzen du, sarbidea eta kudeaketa erraztuz.
prediccion_calidad
Plataforma digital zentralizatua

Elikagaien sektorean kalitatea iragartzeko plataforma digital zentralizatua, IA erabiliz

Elikagaien sektorean kalitatea iragartzeko soluzio integrala, kostu txikiko sentsoreak eta adimen artifizialean oinarritutako iragarpen-eredu pertsonalizatuak erabiliz.

Gure soluzioa da kalitate-parametroen diagnostiko azkarrak egitea, sentsore ez-suntsitzaileak erabiliz. Sentsore horiek plataforma digital zentralizatu batean kudeatzen diren eredu prediktiboak erabiliz kalibratzen dira.

Konponbide erraza da enpresentzat, ez baitu egokitzapen handirik behar lehendik dauden prozesuetan eta azpiegituretan.

Soluzioaren hedapena hiru elementutan oinarritzen da: kostu txikiko sentsoreak, datuak biltzeko metodo ez-inbaditzaile eta azkar gisa erabil daitezkeenak; ikaskuntza automatikoko algoritmoak, aztertu beharreko kalitate-parametroetarako iragarpen-ereduak sor daitezkeenak; eta software-plataforma bat, datuak bistaratu, tratatu eta biltegiratzeko aukera ematen duena.

Funtsezko funtzionalitateak

Hauek dira benetako balioa ematen duten funtzionalitateak:

  • Prozesuaren datuak berehala eta produkzio-prozesua eten gabe atzematea. Laginketa-datuak azkar biltzeko sentsore eramangarrien bidez, etengabeko monitorizazio zabala eta ekonomikoa ahalbidetzen duena, prozesuak edo ingurunea oztopatu gabe.
  • Espektroak biltegiratzea eta tratatzea. Bildutako espektroak modu seguruan biltegiratzeko gaitasunak ditu, haien osotasuna eta etorkizuneko analisietarako erabilgarritasuna bermatuz.
  • Analisi prediktiboa: Ikasketa automatikoko algoritmoak erabiltzen ditu bildutako datuak aztertzeko eta eredu kualitatibo eta kuantitatibo prediktiboak sortzeko. Eredu horiek elikagai baten tipologia edo kalitate-parametroak iragar ditzakete.
  • Espektroen datuak bistaratzea: Datuak denbora errealean edo historikoan ikusteko erabiltzaile-interfaze bat eskaintzen du, analisiaren patroiak eta emaitzak erraz ulertzeko aukera ematen duena.
  • Sistemak ereduak eguneratzeko eta berriz entrenatzeko aukera aurreratuak ditu, eta, beraz, aldaketetara egokitzeko eta minutu gutxi batzuetan laginketen errendimendua hobetzeko gai da.

Konponbidearen abantailak

  • Ez suntsitzailea eta berehalakoa: Bere analisi-metodoek produktuaren osotasuna zaintzen dute, eta elikagaiari neurketa egin ondoren bere balio komertzialari eustea ahalbidetzen diote. Emaitzak denbora errealean lortzeak produktuaren katalogazioa optimizatzen duten eta haren balioa hobetzen duten erabaki azkarrak hartzea ahalbidetzen du.
  • Konektibitate zabaldua: hainbat sentsore motarekin erabiltzeko gaitasuna du (bai NIRekin, bai beste teknologia batzuetan oinarritutakoekin), egin beharreko neurketen beharraren arabera, eta hodeiko informazio-sistemekin erabat integratuta dago; beraz, datu-fluxu konstantea eta edozein toki eta momentutatik iristeko modukoa bermatzen da.
  • Eraginkortasuna eta ingurumen-inpaktua hobetzea: Mota honetako plataforma digital honen ezarpenak elikagaien prozesaketan eraginkortasuna hobetzea ahalbidetzen du, horien prozesu-kostuak hobetzea eta haien ingurumen-inpaktua nabarmen murriztea ahalbidetzen duten erabakiak hartzea erraztuz.
  • Planteatutako soluzio digitala tresna erabilgarria da balio-kate osoan elikagaien trazabilitaterako, merkatuak gero eta gehiago eskatzen dituen eragiketa eta prozesu komertzialen gardentasuna hobetuz.

Benetako balio erantsia

Teknologia aurreratuak ezartzen dituzten horrelako ekimenek elikagaien sektorearen digitalizaziorako aurrerapenak sustatzen dituzte, eta teknologia- eta ingurumen-berrikuntzan lider gisa kokatzen dute.

ciencia_saludable_sostenible_AZT

Berrikuntza elikaduran eta osasunean

Eraldatu zure osasuna nutrizio pertsonalizatuarekin eta adimen artifizialarekin

alimentacion y salud

Ezagutu doitasun-nutrizioa eta adimen artifiziala

Doitasunezko nutrizioa lantzen dugu, hau da, elikadura pertsonaren behar espezifikoetara egokitzea, berrikuntzarako eta produktu osasungarrien barietatea sortzeko. Ildo horretan, mintz zelularraren lipidomika aplikatzen dugu (azken belaunaldiko odol-analitika bat, gure gorputzak behar bezala funtzionatzeko zer nutriente eta zer proportziotan behar dituen erakusten diguna) populazio-taldeen nutrizio-eskakizun espezifikoak zehazteko. Ospitaleekin elkarlanean aritzen gara nutrizio-azterketa klinikoak egiteko.

  • Pertsonalizazio aurreratua, zure neurrira egindako nutrizio-gomendioekin eta osagarriekin.
  • Guztiontzako erantzunak: kirolariak, minbizia duten pazienteak, pisuaren kontrola eta zahartze osasungarria.
  • Biomarkatzaile omikoak eta IA bidezko bizimodua integratzen dituen teknologia berritzailea.

Lipiwell. Nutrizio Zerbitzu Pertsonalizatua

Plan Integralak: Zure elikadura zure ongizatearekin konektatzeko plan integralak, biomarkatzaileak eta IA ereduak erabiliz.

Lipiwell AZTIk garatutako nutrizio pertsonalizatuko programa da. Horren bidez, metabolismoa eta elikadura adimen artifizialeko ereduen bidez lotzen dituzten biomarkatzaileak neurtzen dira, pertsonen ongizatea hobetzeko nutrizio-plan pertsonalizatuak sortuz.

Lipiwell 5 zutaberen integraziotik sortu zen: zientzia, teknologia, nutrizioa, IA eta pertsonen portaera, doitasunezko nutrizioaren esparruan irtenbide indartsu bat emateko, pertsonentzat bizimodu osasungarriagoa bermatzeko.

Lipiwellen, funtsezko 4 markatzaile lantzen ditugu:

  • Gorputzaren osaera, 6 maiztasuneko bioinpedantziaren bidez.
  • Zelula-zahartzea, zelula-glikazioko produktuen analisiaren bidez.
  • Estres fisikoa eta mentala, bihotz-maiztasunaren aldakortasuna bezalako parametroen bidez.
  • Mintzen osasuna, globulu gorrien mintzetako lipidoen bidez.

Adimen artifizialeko gure ereduek nutrizio-gomendio pertsonalizatua sortzen dute, biomarkatzaileak eta portaeraren eta bizimoduaren alderdiak integratzen dituena

Productos enriquecidos

Nutrizio-produktu espezializatuen garapena

  • Funtsezko osagaiekin eta propietate osasungarriekin aberastutako elikagaiak sortzea, bizitzako etapa bakoitzeko nutrizio-beharretara egokituak.
  • Aktiboki entzutea, kontsumitzaileekin metodologiak erabiliz, gure produktuak eta komunikazioak herritarren benetako eskaeretara egokitzeko.
bacteriofagos-aplicacion-Alimentacion

Bioteknologia

Bioteknologia elikagaien industrian erabateko eraldaketa bultzatzen ari da, prozesu bioteknologiko eraginkorragoak eta aplikazio abangoardistak sartuz, gure ingurunean funtsezko aldaketa bat katalizatuko dutela agintzen dutenak. Gure aurrerapen batzuk aurkezten dizkizugu.

biotecnologia

Bioprozesuak: Osagaien berrikuntza

Prozesu bioteknologikoetatik lortutako elikadura-osagai berriak

Bioprozesu aurreratuen bidez lortutako elikagai-osagai emergenteak deskubritu. Hidrolisi entzimatikoaren eta hartziduraren tekniken bidez, bai solidoak edo urperatuak, onddoak eta mikroalgak erabiltzen ditugu honako hauek garatzeko:

  • Elikadura-mikroalgak: Ez dira proteina-iturri aberatsa soilik, balio handiko biomolekulak ere eskaintzen dituzte, hala nola giza eta animalien nutrizioaren, nutrazeutikaren eta osasunaren sektoreetan aplika daitezkeen pigmentu eta estraktu funtzionalak.
  • Onddoak: Landare-produktuak aberasten ditugu, beren testura hobetzen duten proteina fungikoekin eta bio-ongarrietan eta animalien elikaduran erabilgarriak diren estraktu funtzionalekin.
biotoxinas marinas

Bioaplikazioak: Irtenbide iraunkorrak, seguruak eta osasungarriak

Bio sokak, akuikulturako biomaterial biodegradagarrietatik abiatuta

Material biodegradagarriak integratzen ditugu akuikulturan, hala nola gure bio hariak; izan ere, muskuiluen laborantzaren eraginkortasuna % 85 handitzeaz gain, ingurumen-aztarna % 20 murriztu dute. Soka horiek karbono-aztarna % 34 eta baliabide fosilen erabilera % 63 murrizten dute, akuikultura jasangarriaren ikuspegiarekin bat eginez.

Hari biokonpostagarri horiek ekonomia zirkularra sustatzen dute bizitza baliagarriaren amaieran, eta horiekin landatutako muskuiluek modu arduratsuagoan erabiltzen dituzte baliabideak, itsas ekosistemaren iraunkortasunari eta sektorearen deskarbonizazioari lagunduz.

Elikagaien kalitatea eta segurtasuna bermatzeko fagoak

Bakteriofagoak aplikatzea mugarri garrantzitsua da elikagaien segurtasunerako. Agente natural horiek bakterio espezifikoei erasotzeko gaitasuna dute, elikagaien kalitatea eta osotasuna hobetuz elikagaien eta arrantzaren industrian. Fagoen onurak aprobetxatzeko ekimenak gidatu ditu AZTIk; izan ere, berariaz bakterio kaltegarriei aurre egin diezaiekete, elikagaien kaltegabetasuna bermatzeko.

Fagoen onurak

  • Bakterioei aurre egiteko gaitasun esklusiboa: Bakterioen etsai naturalak dira, eta ez diete kalterik egiten gainerako izaki bizidunei.
  • Espezifikotasun handia: Antibiotikoek ez bezala, fagoek oso modu espezifikoan infektatzen dute beren xede-bakterioa, elikagaietan, ostatuan edo ingurumenean dagoen mikrobiotari eragin gabe.
  • Hazkunde esponentziala xede-bakterioaren presentzian.
  • Bakterioen erresistentzia sortzeko gaitasun txikia: fagoak konbinatzen dituzten formulak aplikatzeak bakterioek erresistentziak garatzeko duten gaitasuna murrizten edo ezabatzen du.
  • Jatorri naturalekoak: Gure planetako entitate biologiko ugarienak dira eta modu naturalean aurkitzen dira leku guztietan, baita kontsumitzen ditugun elikagaietan ere.
  • Ingurumena errespetatzen dute deskribatutako erabileretan: jatorri naturala eta espezifikotasun handia dutenez, fagoak erabiltzeak ez du eragin negatiborik ingurumenean.

Molusku bibalbikoetan itsas biotoxinak detektatzeko metodologia

Elikagaien industriako kalitate- eta segurtasun-estandarrak hobetzeko gure konpromisoa tresna aurreratuak sortzean gauzatzen da. Tresna horiek ekoizleei eta agintari arautzaileei irtenbide praktiko eta eraginkorrak emateko diseinatuta daude. Metodologia hori gai da itsas biotoxinen bi talde (azido domoikoa eta azido okadaikoa) molusku bibalbioetan daudela detektatzeko, elikadura-katearen hasierako faseetan kontrola indartuz.

Europar Batasunaren baterako laguntzari esker, Eskualde Garapeneko Europako Funtsaren (EGEF 2021-2027) eta Andaluziako Nekazaritza eta Arrantza Kudeatzeko Agentziaren (AGAPA) bidez, proiektua lanean aritu da in situ detektatzeko teknika bat garatzeko, EBk araututako itsas biotoxinetatik libre dauden laginak zehaztasunez bereizteko. Helbururako egokitzapena ebaluatu ondoren, neurketa-sistema berriak azido domoikoa eta azido okadaikoaren taldeko biotoxinak detektatzeko gaitasuna erakutsi du interes-kontzentrazioko mailetan, baimendutako gehieneko mugatik behera.

Gure azterketa-metodologiak itsasoko biotoxina legegileen bi talde aldi berean ebaluatzea ahalbidetuko du, gaur egun erabiltzen diren analisi-prozesuak baino azkarrago, eta erabakiak arinago hartzea ahalbidetuko du.

Enologia aurreratua. Histaminarik gabeko ardoa

Histaminarik gabeko ardoa eskaintzen dugu, bere ezaugarri organoleptiko guztiak mantenduz, baina amina biogenoei lotutako osasun-arriskuak ezabatuz. Garapen hori aurrerapauso handia da substantzia horiekiko sentikorrak diren kontsumitzaileentzat, ardoaz kezkarik gabe gozatzeko aukera ematen baitie.

creacion nuevas empreas de base tecnologica

Negozio-aukera berriak bultzatzea

AZTIk berrikuntzan, balioa sortzen eta sektore publiko eta pribatuetan lehiakortasuna sustatzen laguntzen du. Horretarako, ezagutza negozio-aukera bihurtzen dugu, eta enpresekiko lankidetzaren aldeko apustua egiten dugu, emaitzak industria-sarera transferitzeko bide nagusi gisa. Horretarako, lizentziak eman eta garatutako teknologietan oinarritutako enpresa berriak sortzen ditugu, gure ikerketa-jardueren ekintza gisa.

competitividad_empresarial

Jakintza negozio-aukera bihurtzen dugu

Arazoa identifikatu eta kuantifikatzen dugu.

  • Merkatuaren beharren eta eten teknologikoen azterketa.

Irtenbideak I+G bidez garatzen ditugu.

  • Prototipoen ikerketa eta garapena.
  • Kontzeptu-probak eta jabetza intelektuala.
  • Ekoizpen erdi-industrialerako eskalatzea, pilotuak eta azken erabiltzaileekin baliozkotzea.

Bideragarritasuna ebaluatzen dugu.

  • Bideragarritasun tekniko, ekonomiko eta ingurumenekoaren azterlana.
  • Gizartean eta merkatuan duen eraginaren azterketa.

Alderdi legalak eta estrategikoak aztertzen ditugu.

  • Jabetza intelektuala babesteko lege aholkularitza.
  • Konfidentzialtasun hitzarmenak eta lizentziak garatzea.
  • Bazkide industrialak, teknologia- eta merkataritza-garatzaileak identifikatzea.

Negozio-eredua garatzen dugu.

  • Transferentzia teknologikoa eta lizentzien transferentzia.
  • Finantzaketa pribatua eta publikoa bilatzea.
  • Oinarri teknologikoko enpresa berriak (OTEB) sortu eta garatzea.
  • Estrategia komertziala, produktu berrien garapena, nazioartekotzea eta aliantza globalak.
nuevos alimentos azti

Elikagai berriak

Ezagutu elikagai osasungarriak formulatzeko eta eraldatzeko gure azken berrikuntzetako batzuk.

barritas_multicapa_chocolate_natra
NATRA

Txokolate barratxoak azukretan murriztuak

Geruza anitzeko barratxoak, azukrea % 30 baino gehiago murrizten dutenak, edulkoratzaile artifizialik eta polialkoholik erabili gabe.

Driver osasunpean garatutako produktua, barratxo bakoitzaren azukre-edukia % 30 murrizteko helburuarekin, bere esentzia mantenduz eta bere kontsumoari lotutako bihozberatasuna/plazera mantenduz.

NATRAk eta AZTIk elkarlanean garatu dituzte barratxo horiek, NATRAk Oñatin (Gipuzkoa) duen fabrikan fabrikatzeko.

Abantailak:

  • Ezaugarri bereko barratxo bat baino % 30 azukre gutxiago.
  • % 6,0 – % 10 Kcal gutxiago ezaugarri bereko barratxo bat baino.
  • Edulkoratzailerik eta poliolerik gabe.
  • Koloratzailerik eta kontserbagarririk gabe.
  • Zuntz asko izatea.
  • Urtebetetik gorako balio-bizitza.
Yuit Podwer. Alimento 100% vegetal, nutricionalmente completa. Sustituye una comida
YUIT

% 100eko disolbagarri begetala, janari bat ordezkatzeko

% 100eko elikagai begetala, nutrizio-aldetik osoa. Bazkari bat ordezten du

YUITekin lankidetzan, AZTIk berrikuntza-prozesu bat egin du, eta, prozesu horretan, nutrizio-aldetik orekatutako hauts-produktuen 7 erreferentzia diseinatzea eta garatzea lortu da, edari formatuko urarekin birsortu ondoren kontsumitzeko.

Produktu horien formulazioan berrikuntzak eginez garatu dira, bai eta, modu esanguratsuan, haien nutrizio-profilaren diseinuan eta espero diren ezaugarri organoleptikoetan ere.

YUIT enpresa sortu berria da, 2020an sortua, eta bere produktuak “https://yuit.eu” online plataformaren bidez merkaturatzen ditu. Plataforma horretan Yuit Powder-ak aurki daitezke.

Abantailak:

  • “Benetako janaria” produktuak dira, % 100eko landare-oinarria dutenak
  • Dieta sinple eta perfektu baterako beharrezkoak diren mantenugai guztiak ematen dituzte.
  • Formatu praktikoetan, berehala kontsumitzeko eta kontsumo osasungarria izateko.
nueva gama de productos de verduras
Itsaslur

0 km-ko barazki-kremak

Hurbileko produktuekin egindako kalitate handiko produktuak.

Itsaslur Elikagaien Berrikuntza Zentroa sortu berri den gizarteratze-enpresa da, Siderurgia Integraleko Langileen Fundazioak bultzatua. AZTIren laguntza izan du krema pasteurizatuak eta produktu esterilizatuak egiteko produkzio-lerroak diseinatu eta garatzeko. Zentro teknologikoak barazkiei balio erantsia emango dien produktu-lerro bat sortzeko beharrezkoak diren ezagutza eta prozesuak eskaini dizkio prozesatzearen, nutrizio-ekarpenaren eta kalitate sentsorial handiaren bidez, egungo merkatuaren beharrei erantzunez.

Itsaslurrek prestatutako kremen eta plateren lerroan kontsumitzeko prest dauden produktuak garatzen ditu, tokiko jatorriko lehengaia, eskuzko prozesua eta azken tratamendua zainduz, produktua ahalik eta kalitate eta sentsorialtasun handienarekin irits dadin, kontserbatzailerik eta alergenorik gabe. Era berean, kontsumitzailearen egungo beharretara egokitzen da, kontsumitzeko prest dauden produktuekin (“ready to eat”), healthyarekin eta jasangarriekin.

airnuts premio carrefour
Ecolumber

Fruitu lehorren snacka

Patentatutako prozesu baten bidez, fruitu lehorrez egindako aperitibo berritzaile bat garatu dugu ( % 83 arte), testura originalarekin, fruitu lehorren nutrizio-aberastasun guztiarekin, azukre erantsirik gabe, glutenik eta esnekirik gabe. Beganoentzat egokia.

AZTIk Ecolumber enpresarentzat, fruitu lehorrak landatzen eta merkaturatzen dituen enpresarentzat, fruitu lehorren propietate nutrizional eta organoleptiko guztiak biltzen dituen snack bat garatu du, kaloria dentsitatea murriztea ahalbidetu duen egitura berri batekin. Horrela, obesitatearen aurkako borrokan ekarpen positiboa egingo duen produktu bat lortuko dugu.

Airnuts markarekin saltzen den produktua bi barietatetan dago eskuragarri: originala eta aromatizatua. Originalen gamak almendrak, pistatxoak eta kakahueteak barne hartzen ditu, eta gama aromatizatua, berriz, kakahuetearen oinarriaren zati bat, sour cream, hot chilli eta gatz eta piperbeltzarekin aromatizatua.

Hot Chilli produktuari 2022ko Zapore Onenaren saria eman zioten Erresuma Batuan. Bere arrakasta, neurri handi batean, bere egitura iraultzaile hedatu, handi eta porotsuari zor zaio, honek dentsitate kalorikoa (zati bakoitzeko kaloriak) nabarmen murriztea lortzen duelarik, inolako azukrerik gehitu behar izan gabe.

Uriarte Iturrate S.L.U. Ecolumber Group-en integratutako enpresak ETE onenaren Carrefour saria jaso du, Air Nuts produktuaren berrikuntzaren alde egindako apustu indartsuagatik.

Gure berrikuntzak zer dakien probatu nahi duzu? Hurbil zaitez gure produktu dastaketetara

EGUNERO:

  • 11:00etatik 11:30era. Fruitu lehorren-snack, intsektu-proteina asko duena (Tenebrio Molitor). (ECOLUMBER) Fruitu lehorrez egindako aperitibo berritzailea ( % 73ra arte) eta intsektu-proteina alternatiboa oinarri hartuta proteina asko dituena.
  • 13:00etatik 13:30era. YUIT disolbagarria. % 100eko elikagai begetala, nutrizio-aldetik osoa. Bazkari bat ordezten du
  • 13:30etatik 14:00etara. ITSASLUR gazpatxoa.
  • 15:30etatik 16:00etara. Azukre gutxiko geruza anitzeko barratxoak (NATRA). % 30 azukre gutxiagorekin, edulkoratzaile artifizialik eta polialkoholik gabe.
Azti_derio_investigacion_alimentaria