Ebaluazio eta hobekuntza ergonomikoa elikagaien industriako prozesuetan

Aldagai soziala prozesuen hobekuntzan sartzen dugu, hobekuntza ergonomikoaren bidez enpresaren produktibitatea eta lehiakortasuna handitzea lortuz.

Langilearen osasunean eragina izan dezaketen eskuzko prozesuen azterketa eta optimizazio ergonomikoan lan egiten dugu (lehengaiak eta produktuak eskuz sailkatzea, eskuz ontziratzea eta paletizatzea, etab.), laneko jatorri muskulu-eskeletikoak prebenitzeko.

Elikadura jardueren gizarte iraunkortasunaren alde egiten dugu lan, enpresa bakoitzeko langileen premia eta ezaugarri zehatzetara egokitutako lan inguruneak garatuz:

  • Ekipoen, prozesuen, instalazioen eta lanpostuen azterketa eta diagnostiko ergonomikoak.
  • Ekipoen, prozesuen, instalazioen eta lanpostuen estrategiak, ekintzak eta birdiseinuak, arrisku ergonomikoak murrizteko eta lanaren eraginezko gorabehera muskulueskeletikoei aurrea hartzeko.

Prozesuen ebaluazio eta hobekuntza ergonomikoak:

  • Arriskuen identifikazioak eta ebaluazioak egitea errazten du.
  • Lanak eragindako muskulu-hezurretako arazoak prebenitzen ditu.
  • Prozesuen hobekuntza eragiten du, produktibitatea handitzea dakarrena.
  • Ekipoak eta teknologiak hobetzea, aldagai ergonomikoa barne.
  • Absentismoa murrizten du eta lan-giroa hobetzen du.
  • Gaixotasunagatiko bajei lotutako kostu soziala murrizten du.
  • Enpresaren lehiakortasuna handitzea dakar.