LIFE 25th Anniversary ““Natura-baliabideak zaindu eta babesteko zientzia””
Azken berriak
AZTIk Euskal Gastronomiaren Akademiaren Ohorezko Saria jaso du
Itsasoa eta berrikuntza lagun Oarsoaldea Urdinan
2024ko memoria. Erantzuna zientzian dago
LIFE Europako programaren 25. urteurrena dela-eta (programa honek natura-baliabideak zaindu eta babestera bideratutako egitasmoen garapena sustatu eta laguntzen du), AZTIk Derioko egoitzaren ateak ireki zituen programa honetan kokaturiko proiektuak erakusteko.
Jardunaldian DBH 3.mailako 50 ikasle inguru jaso genituen, Mónica Gutierrez, Mikel Orive, Saioa Ramos, Susana Etxebarria, Carlos Bald, Marta Cebrián eta David San Martín gure lankideek aurkeztutako proiektuak ezagutzeko:
LIFE Ecolac,LIFE Vertalim, LIFE Brewery, LIFE Valorlact y LIFE Giswate
Egunean zehar, ikasleek proiektu desberdinak ikusi ahal izan zituzten: isurketak kontserbategietan txikiagotzeko edo antibiotiko-erabilera esne-sektorean akuikulturan ezabatzeko, azpiproduktuak, lactosuero-tik aurrera ateratako txokolate/zuku edariak… guztiak LIFE programen esparruan daudenak.