Kostu txikiko soluzio iraunkorrak kontserba sektoreko negozioetan eragina dutenak

Arraina kontserbatzeko sektoreari eskainitako eguna ospatzen da, hegaluzea eta kontserbak hegaluzea lantzeko enpresek dituztenak, baita bakailao gatz eta desalzatuaren elaborazioari lotutako enpresak ere.

Prozesu urak gutxitzeko eta arrain kontserba industrian efluenteen kudeaketa egokia posible da, produkzio-prozesuetan aplikatutako kostu txikiko ekintzetan. Horrela, kontserbatzaileek nabarmen hobetzen dituzte beren ingurumen egoera eta, ondorioz, sektorearen iraunkortasuna. Egun hauetan ere finantziazioa lortzea zen ekintza horiek burutzeko eta zer ekarpen egin zien kontsumitzaileen sektoreko enpresei beren negoziorako.

Egunean zehar egindako galderen eta iruzkin interesgarriak sortu ziren. Ekitaldian LIFE VERTALIM proiektuaren emaitzak erakutsi dira. Bertan, kontserba-enpresak parte hartu dute, ekoizpen ekoebagile espezifikoko plan espezifikoa sortu baitu Hiru Oztopo Sistema. Plan honek kontserba industriaren iraunkortasuna hobetzeko ekintzak elkarrekin lotzen ditu, elikagaien industriarako isurketak hiriko saneamendu sistemarekin batera integratzeko irtenbide integrala (teknikoa, legegilea, soziala eta ingurumenekoa) eraginkortasunez frogatuz. arazo horretan parte hartzen duten eragile guztien laguntza eta akordioa.