Euskal Gastronomiaren Akademiak AZTIri Ohorezko Saria eman dio, elikadura osasungarri eta jasangarriaren esparruan zentro teknologikoak egindako lana balioan jartzen duen aitorpen entzutetsua.

Sari honek, bereziki, AZTIk elikagai osasungarri eta jasangarri berrien garapenean egindako lana, nutrizio zehatzaren arloan egindako ikerketa aitzindaria eta elikaduraren osasunerako garrantziari buruzko dibulgazio-lana aitortzen du. Aurrerapen horiek indartu egiten dute gizartean eragin positiboa sortzeko dugun misioa, elikadura-berrikuntzaren bidez.

1993an sortu zenetik, Euskal Gastronomiaren Akademiaren sariak gastronomiaren sustapen eta defentsan ekarpen nabarmena egiten duten pertsonak, erakundeak eta instituzioak saritzen ditu. Irabazi-asmorik gabeko elkarte modura eratua, Akademiak euskal sukaldaritza eta gastronomia-arteak, baita beste tradizio batzuk ere, aztertu, ikertu, zabaldu eta sustatzeko foro gisa jarduten du.
AZTItik gure esker ona helarazi nahi diogu Euskal Gastronomiaren Akademiari sari honengatik, azken hilabeteetan erakundeak eskuratutako aitorpenei gehitzen zaion eta elikadura-berrikuntzaren erreferente gisa dugun posizionamendua sendotzen duen aitortza honek. Era berean, arlo honetan egindako gure ahaleginen garrantzia berresten du. Halaber, ikerketarekin, berrikuntzarekin eta ezagutzan oinarritutako elikadura osasungarri eta jasangarriaren sustapenarekin dugun konpromisoa berresten dugu.

Era berean, edizio honetan sarituak izan diren pertsona eta erakundeei gure zorionik beroenak helarazi nahi dizkiegu: Luis Del Valle VegaJosé María Busca Isusi saria jaso duena bere www.dendecaguelu.com webgunearengatik; Telmo Rodríguez HernandorenaManuel Llano Gorostiza saria jaso duena ardoaren kulturaren alde egindako lanagatik; SOBREMESA aldizkaria, berriki desagertua, Luis Irizar saria jaso duena irakaskuntza-arloan; Beasaingo Odolkiaren KofradiaJuan José Lapitz saria jaso duena produktuaren alorrean; eta Arabako Pastelgintza eta Gozogintza Artisau ElkarteaGastro Goxua saria jaso duena Arabatxo Goxua pastelagatik.

Azken berriak