Edukia zuzenki ezin baduzu ikusi, egizu klik hemen

AZTI zentro teknologikoak txosten bat prestatu du, zeinean erakusten baita Euskadiko elikadura industriaren heldutasun digitala “hasiberriaren” mailan dagoela. Enpresa handiak hasi dira dagoeneko industria adimendunerantz ibiltzen, baina txikiek, ordea, arazoak aurkitzen dituzte 4.0 Industria ezartzeko. Diagnostiko honen helburua, abiapuntua izatea da elikagaien sektorean digitalizazioaren erronkari aurre egiteko.
Txostena ikusi eta deskargatu.

(+)

+ Berriak

Minbizi gaixoentzako elikagai irtenbide berritzaileak

Bizkaiko AECCk eta AZTIk laguntza hitzarmen bat sinatu dute. Hitzarmen honen bidez, I+G inguruan ekintza ezberdinak aurrera eramango dira elikadurari buruzko ikerkuntza errazteko, eta aldi berean, elikagai-industriari konponbide berritzaileak eskainiz, berriak eta hobeak diren produktuak bilatuz, beti kalitateari, segurtasunari eta elikagai identitateari lehentasuna emanez.
(+)

Kontserben industriaren isurketak murriztea, uraren kalitatea hobetzea eta hondakinak baliaraztea errealitate dira dagoeneko

Bilbao Bizkaia Ur Partzuergoak eta AZTI ikerketa zentroak gidatzen duten LIFE VERTALIM europar proiektuak estrategia bat baliozkotu du, Euskal Autonomia Erkidegoko kontserba industrien isurketak hiri saneamenduko sarean integratzeko, eta sektorearen jasangarritasuna hobetzeko.

Soluzioa Artibai Behereko eskualdean testatu da, eta kontserba fabriken ur kontsumoa %45 eta sortutako hondakinak %35 murrizten direla egiaztatu da. Gainera, lehenago zabortegian bukatzen zuten hondakinak balioarazteko aukera ematen du, produktu berriak sortzeko, edo animalientzako elikagai bihurtzeko.
(+)

Ikerketa eta dibulgazio zientifikoa elikagaiekiko alergiei aurre egiteko

AZTIk eta Elikagaien Segurtasuneko eta Alergien Prebentzioko FSA Fundazioak adostu dute elkarrekin ekintzak garatzea horrelako disfuntzio immunologikoak eragiten dituen arriskuak prebenitu eta arintzeko eta kaltetutako pertsonen bizi kalitatea hobetzeko. Hitzarmenak aurreikusten du QR kodea duen eskumuturreko bat garatzea, eramailearen beharrezko informazioarekin, larrialdi kasuetan artatzeko.
(+)

BTEM sariek elikaduraren balio katea bildu dute.

250 pertsona baino gehiago batu ziren BTEM-en sari banaketa ekitaldian, Sari hauek, AZTIk eta Euskadiko Elikaduraren Klusterrak antolatzen dituzten Euskadiko elikagai berrikuntzaren sariak dira.

Bigarren edizioan, epaimahaiak Eroski merkatuen berrikuntzaren kategorian saritu dute; Echebastar, berrikuntza teknologikoan; eta Txabarri Txakolina, enpresa berrikuntzan. Aitorpenaren helburua da elikagaien balio katea osatzen duten euskal enpresen lana eta berrikuntzarako egiten duten ahalegina saritzea. .
(+)

+ Ekitaldiak

> 2019ko Abenduaren 10ean

WORKSHOP. Producción agroalimentaria Sostenible: oportunidades para la innovación en las Pymes

Sercotel Valladolid
Calle de Puerto Rico, s/n, 47014 Valladolid

(+)


INFORMAZIO GEHIAGO
 
Marketing eta Komunikazioa
info@azti.es
T: +34 94 657 40 00
 
www.azti.es

   

Txatxarramendi ugartea z/g 48395 Sukarrieta, Bizkaia
Herrera Kaia, Portualdea z/g 20110 Pasaia, Gipuzkoa
Astondo Bidea, Edificio 609 Parque Tecnológico de Bizkaia 48160 Derio, Bizkaia 

  
Copyright © 2019 AZTI