Elikagai-enpresei erantzuten diegu bezeroek eskatutako kalitate-estandarrei eusten, beren produktuak desberdintzen eta merkatu zorrotzenetan duten posizionamendua hobetzen, hauen bidez:

Elikadura-segurtasuna

Industriari edo kontrol-agintariei aholku ematen diegu, araudietan aplikatu beharreko etorkizuneko aldaketei ere aurrea hartuz.

Adituak gara arlo hauetan: elikagai-arriskuak (deskontaminazioa) minimizatzeko eta azterketa mikrobiologikoak egiteko teknologien eta prozesuen ikerketa eta aplikazioa; elikagaien bizitza komertzialaren zehaztapena (apaletan ahalik eta denbora gehien kondizio optimoetan egotea)

Elikagaien kontrola

Merkatuan produktua onartzen lagunduko duten kalitate-markatzaileen eta zentzumenak aztertzeko teknologien bidez.

Elikagaien identitatea

Lehengaien eta osagaien benetakotasuna eta jatorria, jasangarritasun-estandarrak betetzen direla ziurtatzeko eta prozesuak egiaztatzeko aukera ematen duten metodologiekin lan egiten dugu. Indarrean den etiketatzearen legedia: jatorri-alegazioak, ziurtagiriak, egiaztapenak eta identitate-zigiluak.

Espezialistak gara arlo hauetan: elikagaien arrisku fisiko, kimiko eta biologikoen kontrola eta minimizazioa; produktuaren merkatuko onarpena; zentzumenen azterketa; lehengaien eta osagaien benetakotasuna eta jatorria; batez besteko bizitza luzeagoa apaletan; sentsorika eta kontrol-sistema adimendunak.

Gure ikertzaileak adituak dira hauen garatzen eta baliozkotzen:

  • Kutsatzaile biologikoak eta kimikoak (pestizidak, patogenoak, alergenoak) detektatzeko eta metodologia komertzialak baliozkotzeko kitak, sentsoreak eta metodologiak.
  • Elikagaiak banatzeko katean trazabilitatea ebaluatzeko sistema adimendunak (etiketak, sentsoreak, etab.).
  • Espezieak edo haien nahasketak, elikagaiak, lehengaiak (arraina, haragia, landareak, fruta, kontserbak, zukuak, surimia, etab.), elikagaien prozesuak edo jasangarritasun-estandarrak baimentzeko metodoak.
  • Elikadura-osagai berrien toxikotasuna eta elikagaiek eta haien nahasketek izan ditzaketen kutsatzaileak ebaluatzeko metodo alternatiboak.
  • Arrisku biologiko eta kimiko murriztuko elikagaiak (hipoalergenikoak, gatz eta koipe gutxikoak, etab.), teknologia berriak erabiliz.
  • Kalitatea eta benetakotasuna autokontrolatzeko kudeaketa-sistemak.

Kalitate, segurtasun eta elikagai-identitatearen arloan, ekoizpen-fase guztiak (lehengaiak, ekoizpena eta azken produktua) barne hartzen ditugu, eta enpresa- eta sektore-kopuru handi batentzat:

  • Elikagaigintzako elikagaien kalitateko eta segurtasuneko erronkak azkarrago, merkeago eta eraginkortasun handiagoz ebaluatzeko kitak garatzen eta banatzen dituzten enpresak
  • Osagaien eta nutrizio-osagarrien enpresak, lehengaien eta produktuen kalitatea, identitatea, osotasuna eta kaltegabetasuna baliozkotzeko.
  • Laborategi analitikoak, elikagaien banaketa handia, operadore logistikoak eta HORECA kanala, etorkizunean industria horietan aplika daitezkeen elikagaiak eta lehengaiak kontrolatzeko edo baimentzeko metodologia berriak diseinatzeko, garatzeko eta baliozkotzeko

felixamarita